תוכן עניינים

מחשב נייד מומלץ לגיימינג

שתפו את המאמר

מחשב נייד מומלץ לגיימינג

בעוד שמחשב נייח לגיימינג נשאר במקום המועדף בקרב קהילת הגיימרים, לפעמים אנחנו פשוט צריכים משהו קצת יותר נייד. מחשב נייד לגיימינג הוא הפתרון, יש לו את הכוח להריץ משחקים שבעבר יכולנו לשחק רק במחשב הביתי.

כאשר אנחנו מחפשים לרכוש מחשב נייד לגיימינג, אנחנו נחפש מפרט חזק אך לא רק!, ישנם פרמטרים רבים אחרים. נבחן את מחשב הנייד לגיימינג כחבילה, כלומר חומרה, מקלדת ומסך. כאן ננסה להסביר את כל השיקולים שנצטרך לקחת לפני הרכישה של מחשב נייד לגיימינג, על מנת שנוכל למצוא את המחשב הנייד המתאים ביותר עבור הצרכים שלנו.

מספר טיפים מהירים

איזה כרטיס גרפי (GPU) אנחנו צריכים?

בעוד שיש משחקים מסוימים אשר משתמשים במעבד, רוב המשחקים עדיין בנויים על בסיס עיבוד של כרטיס הגרפי (GPU) כך שזו אחת ההחלטות המשמעותיות ביותר שנצטרך לקבל בעת רכישה של מחשב נייד לגיימינג. כרגע, רוב מחשבי הגיימינג מגיעים עםRTX \Nvidia GeForce GTX.
כרטיס משחק NVIDIA מחשב נייד מומלץ לגיימינג

שימו לב: לא תמיד רשום בסדרות הראשונות של 30 RTX במפרט של המחשבים ניידים אם הם משתמשים ב-Max-Q.

דגמי ה-RTX שולטים בשוק, בינתיים. מחשב נייד לגיימינג בתקציב הנמוך עד בינוני: אם אינכם משחקים על הגדרות הגבוהות ביותר, אפשר ללכת על GTX 3050 או RX 5500M, שיאפשרו לכם לשחק ברוב המשחקים שיצאו עד היום, הGTX 3060 יאפשר לכם לשחק בהגדרות גבוהות יותר ויספק ביצועים טובים יותר, ובדרך כלל אני חושב שזה מורגש ושווה את ההשקעה. מחשב נייד לגיימינג עם כרטיס גרפי מסדרות אלה יעלה סביב המחירים בין 4500 ל-9500 שקלים, אם כי לאחרונה ראינו שהם מעט יקרים יותר, כנראה בגלל המחסור ברכיבים.

לגיימינג מיינסטרים: ה-GeForce RTX 3060 של Nvidia הוא כרטיס אמצע הדרך טוב שיאפשר לכם לשחק את רוב המשחקים בהגדרות גבוהות, אם כי ה-RTX 3070 או Ti3070 יעניקו לכם תוספת משמעותית. בצד AMD, ה-RX 6700M הוא לא חזק בביצועים כמו ה 3060 RTX , אבל יעשה את העבודה. שמחשבים ניידים עם כרטיסים אלה יעלו בין 4500 ל-12500 שקלים, אבל שוב, המחסור ברכיבים עדיין נמשך.

VR וההגדרות הגבוהות ביותר: RTX 3070 יאפשר לכם לשחק כמעט בכל דבר בהגדרות גבוהות, בעוד שה-RTX 3080 או RTX 3080 Ti הם הכרטיסים החזקים ביותר מסדרת 30 ויאפשרו VR חלק יותר ואפקטים מיוחדים. אלו הם הכרטיסים שיאפשרו לכם להתחיל להריץ אפקטים כמו Nvidia Gameworks. מחשבים ניידים כמו אלה יכולים להתחיל בסביבות 8000 ₪, ובהתאם למפרט אחר שאתם צריכים, לעלות על 10,000 ₪. אבל עם סדרת ה-RTX החדשה, אתם יכולים להריץ משחקי מחשב עם קצב פריימים מהירים יותר. RTX 3070 או RTX 3080 Ti עשויים אפילו להספיק לך לשחק משחקים ב-K4, בהתאם להגדרות שבהן אתם משתמשים.

איזה פרמטרים עוד אנחנו צריכים לחפש?

למרות שה-GPU חשוב, תרצו גם לחפש מעבד טוב, מספיק זיכרון RAM והרבה שטח אחסון.

מעבד: בהתאם לתקציב שלכם, אתם יכולים לקבל מעבד Core i7 חזק מאוד או אפילו כזה שאתם יכול לעשות overclock כמו Intel Core i9-12900HK. אתם יכולים גם למצוא מחשבים ניידים עם מעבדים שולחנים. עם זאת, רוב המשחקים בנויים יותר על בסיס כרטיס גרפי מאשר מעבד כך שבהחלט תוכלו להסתדר עם מעבד Core i5.

אם אתם רואים מעבדים מהדורות הישנים יותר (מתחת לדור ה-12 של איטל), כאן תוכלו לחסוך מעט בעלות הרכישה של המחשב הנייד, ההפרשים במחירים לא יהיו משמעותיים ולכן ברוב המקרים כדאי לקחת את הדור האחרון, כרגע זה דור 12 של מעבדי אינטל. המעבדים לרוב לא ניתנים לשדרוג, לכן חשוב לקחת כמה שיותר מתקדם.

זיכרון RAM: משחקי מחשב עדכניים יכולים להיות אינטנסיביים בצריכת נפח מזיכרון ה-RAM, ו- GB8 אולי מתאים עבור משימות פרודוקטיביות ממוצעות אפילו עם זאת עבור חלק מהמשחקים זה יכול לא להיות מספיק, ולא ננצל את מלוא הפוטנציאל של המחשב הנייד לגיימינג. ולכן אם אתם יכולים, עדיף ללכת על GB16 במחשבי גיימינג. מחשב נייד עם GTX 3050 או Ti 3050 מגיע בדרך כלל עם GB8. ברגע שתגיעו לכרטיסי ה-GTX 3060 ומעלה, חלקם יגיעו עם GB16 של זיכרון RAM.

אם אינכם יכולים להשיג את המחשב הנייד שלכם עם GB16 של זיכרון RAM כעת, כדאי לשדרג אותו בעתיד הקרוב. זיכרון ניתן לשדרוג ברוב המקרים במחשבים ניידים לגיימינג, כך שניתן לעשות את השדרוג בהמשך.

אחסון: כונן קשיח או SSD? למה לא שניהם? חלק מהמחשבים הניידים לגיימינג בתקציב הנמוך מגיעים עם כונן קשיח בלבד HDD (בדרך כלל TB1), אך רוב מחשבי הגיימינג כוללים גם SSD קטן שישמש ככונן אתחול עבור מערכת ההפעלה. שכיח לראות סט של SSD 128GB ו-TB1 HDD עובדים במקביל. אם אתם יכולים להשיג SSD גדול יותר, אתם עשויים לראות עליה ביעילות המחשב וירידה בזמני הטעינה של המחשב, אבל זה גם יעלה לכם לא מעט כסף. ודאו שאתם מקבלים כונן קשיח מהיר יותר, 7,200 סל"ד, לעומת כונן קשיח של 5,400 סל"ד, כמובן שיש תמיד עדיפות לכונן SSD.

כמו זיכרון ה RAM, במרבית המקרים ניתן לשדרג את האחסון במחשב הנייד לגיימינג. אז אם אתם צריכים יותר אחסון, אתם יכולים להתקין כונן קשיח בנפח TB2 או יותר.

מה עלי לחפש בצג של מחשב נייד לגיימינג?

לעתים קרובות מתעלמים מהפרמטרים של המסך במחשבים ניידים אבל הם חשובים מאוד. אם אתם לא מחברים את המחשב הנייד לצג חיצוני רוב הזמן, המסך המובנה כנראה יהיה הצג הראשי שלכם ובמקרה הזה מדובר בפרמטר חשוב מאוד בשבילכם.

גודל: לרוב המחשבים הניידים לגיימינג מגיעים עם מסכים בגודל 15 או 17 אינץ', אם כי יש מקרים בהם יש פאנלים בגודל 18 אינץ' וקומץ מחשבים עם 14 אינץ". איזה גודל אתם אוהבים זה עניין של העדפה אישית, אבל יש לזכור שככל שהמסך גדול יותר, כך המחשב הנייד גדול וכבד ומגושם יותר.

רזולוציה: לא מומלץ לקחת מחשב עם רזולוציה של המסך פחות מ-FHD.עם זאת נדיר למצוא אחד עם רזולוציה נמוכה מזה. מסכי K4 הם אופציה בחלק מהמחשבים הניידים למשחקים, אבל עדיין ייתכן שנצטרך להתפשר על כמה הגדרות. יותר ויותר מחשבים ניידים מיוצרים עם מסכים ברזולוציה K2, וזו בחירה מצוינת.

קצב רענון: לרוב המחשבים הניידים שנראה יהיו עם רזולוציית p1080 ומהירות ריצוד של 60 הרץ. ועבור גיימרים רבים, זה בהחלט מספיק. צגים ברזולוציה גבוהה יותר 4K,2K הם יפים, אך לרוב מגיעים ל- Hz60. זו הסיבה שעבור כמה גיימרים, p1080 עשויה להיות האפשרות הטובה ביותר. חלק מהיצרנים מציעים צגי FHD עם קצב רענון מהיר יותר, 144 הרץ, 240 הרץ או אפילו 360 הרץ לחוויית משחק חלק יותר. כמובן, אתה צריך GPU מעולה ולשחק בהגדרות המדגישות קצב פריימים על מנת לנצל פונקציה זו.

Nvidia G-Sync ו-AMD FreeSync: חלק מחברות המשחקים, במיוחד ב-high-end, תומכות בטכנולוגיות המסנכרנות את הצג עם הכרטיס הגרפי, מה שמבטל את אפקט Ghosting.

הימנעו ממסכי מגע: למרות שזה לא רע מטבעו, מסכי מגע אינם נחוצים במחשבי גיימינג (למרות כמה דגמי 2 ב-1). הם הורגים את חיי הסוללה ויכולים להפוך את הצג למבריק מדי.

OLED: מספר גדל והולך של מחשבים ניידים למשחקים נשלחים עם אפשרויות תצוגת OLED. לרוב יש להם קצב רענון איטי יותר מאשר לצגי LED, אך עם צבעים עמוקים יותר. עם זאת, חלק מהשחקנים מודאגים מהאפשרות של צריבה בפאנלים דבר אשר מקצר משמעותית את חיי זמן המסך במחשב הנייד, בקיצור מספקים אמינות נמוכה בצורה משמעותית.

מה צריך לחפש במקלדת?

אם אתם מקבלים מקלדת גיימינג ברמות הכניסה, אתם תקבלו מקשי שוקולד עם תאורת LED אחורית. אבל יש עוד פרמטרים שצריך לקחת בחשבון:

עומק הלחיצה של המקשים: זה כמה למטה אפשר ללחוץ על מקש. באופן כללי, אנחנו מעדיפים מפתחות עם יותר מ-1.5 מילימטרים של מהלך, ואם יש אפשרות ל-2 מ"מ, זה אפילו טוב יותר. זה יכול למנוע ממך "להגיע לתחתית" או לפגוע בשלד של המקלדת. כאשר אנחנו בוחנים כמה מחשבים ניידים יקרים באמת, אנחנו יכולים אפילו למצוא מקלדות מכאניות.

הפעלה: זה כמה כוח אני צריך להפעיל על מקש כדי ללחוץ עליו עד למטה. בדרך כלל אנחנו אוהבים את זה בין 65 ל-70 גרם, וזה מספיק כדי לספק התנגדות מבלי להרגיש רכות יתרה.

מקשי מאקרו: קשה יותר למצוא מקשי מאקרו במחשבים ניידים לגיימינג, נפוץ יותר במקלדות שולחניות, אבל אפשרי למצוא. מקלדת טובה של מקשי מאקרו הניתנים לתכנות תאפשר לכם לבצע בקלות את המשימות הנפוצות ביותר שאתם צריכים במשחקים. בדרך כלל יש תוכנה מותאמת אישית של יצרן המחשב הנייד בשביל זה.

אנטי גוסטינג וגלגול n-key: אלו שתי תכונות שישאירו אתכם בביצועים הטובים ביותר במשחקים. אנטי גוסטינג פירושו שכאשר אני מקיש על מספר מקשים בשילובים או מבצע מספר פעולות, כולם יקלטו טוב. בנוסף, גלגול n-key פירושה שכל מקש אינו תלוי באחרים וילחץ בהצלחה ללא קשר לאיזה מקשים אחרים נלחץ.

תאורה אחורית: בעוד שמחשבי נייד למשחקים בתקציב נמוך יספקו תאורה אחורית, זה רק אדום או לבן. למקלדות הטובות ביותר יש תאורת RGB אחורית. חלקם עושים זאת לפי אזור (או חלק של המקלדת), בעוד שאחרים מאפשרים התאמה אישית על בסיס של מפתח. חלקם אפילו מאפשרים לך לשנות את התאורה בהתאם למשחק.

מה מציעים מותגים?

לכל מותג יש ליין של מחשבים ניידים לגיימינג עם משהו ייחודי רק לו. לחלקם יש עיצובי של החומרה בולט במיוחד בעוד שאחרים מתמקדים בתוכנות לאופטימיזציה של המחשב.

להלן כמה :

#
דגם
קישור לרכישה
כל הזכויות שמורות Gadgetz.co.il
1
Alienware (Dell) – Alienware​
לרכישה באמזון
2
Asus – Republic of Gamers
לרכישה ב-KSP
לרכישה באמזון
3
Acer – Predator 21X
לרכישה ב-אמזון
4
HP – Omen​
לרכישה ב-KSP
5
Gigabyte & Aorus – Gigabyte​
לרכישה ב-אמזון
6
Lenovo Legion
לרכישה ב-KSP
7
MSI Stealth
לרכישה ב-KSP
8
Razr Chroma
לרכישה ב-אמזון

Alienware (Dell) - Alienware

Alienware (Dell) – Alienware נכנסו לשוק עם המחשב הנייד דק וקל משקל ה-Alienware m17, אבל גם יצרו מחשב חזק בביצועים ברמה של מחשב שולחני ה-Alienware Area-51m. Dell, הם גם מייצרת מחשבי ברמת תקציב נמוך.

Asus – למותג Republic of Gamers של Asus יש כמה קווים עיצוביים נקיים ייחודיים רק להם. תוכנת ROG Gaming Center שלה מציגה מידע על המכשיר כולל מד טמפרטורה של החומרה, מצב האחסון והשימוש בזכרון של ה-RAM, בעוד שתוכנית Armory Crate מאפשרת לכם לבצע התאמה אישית של תאורת הלדים RGB שלה. אסוס מייצרים גם את ה-Zephyrus G14, המחשב הנייד לגיימינג עם החומרה הטובה ביותר של AMD שראינו עד נכון להיום.

Acer

Acer ידועה כחברה אשר נותנת תמורה גבוהה ביחס למחיר (יחס חומרה טובה למחיר), אם כי היא הרשימה אותנו עם הטכנולוגיה שלהם כמו Predator 21X מחשב נייד מוגזם הכוללת צג מעוקל ומקלדת מכאנית. אפליקציית Predator Sense מאפשרת לנו לעקוב אחר השימוש במעבד וב-GPU ולהתאים אישית את מהירויות המאווררים.

לסדרת Omen של HP יש עיצוב קלאסי יותר, אך שומר על אסתטיקה של גיימר. האפליקציה שלהם ה-Omen Command Center, אשר מציגה את השימוש ב-GPU ו-CPU, ניצול זכרון ה-RAM ומגבר לעוצמה של רשת המאפשר להרחיב את רוחב הפס.

Gigabyte & Aorus - Gigabyte

Gigabyte ומותג המשנה שלה, Aorus, מציעים מגוון רחב של מחשבים ניידים. Gigabyte נוטים להיות מחשבי גיימינג בתקציב נמוך יותר עם אפשרויות צבע רבות יותר, בעוד שדגמי ה-Aorus אלגנטיים ודקים. לא משנה באיזה בדגם או המפרט שלו, תקבל תוכנת Fusion להתאמה אישית של הלדים RGB. למכונות Aorus יש שליטה ובקרה לאוברקלוקינג קל.
– מערך המשחקים של LENOVO נקרא LEGION, ולאחרונה עוצב מחדש כדי להיות מינימליסטי יותר. במקום ליצור תוכנה חדשה, החברה שינתה את אפליקציית Vantage שלה כדי להתמקד במידע על CPU, GPU, RAM ו- HDD\SSD, כמו גם כפתור לשינוי מהירות המאווררים.
מחשבי הגיימינג של MSI הם לרוב גדולים, שחורים ואדומים, אם כי ה-Stealth Thin האחרון של החברה הראה שהם יכולים לעשות גם משהו קומפקטי ומאופק יותר. כמובן, תמיד נבחין בלוגו הדרקון המסחרי. MSI כוללת את תוכנת Dragon Center שלה, שעברה לאחרונה עיצוב מחדש. זה מאפשר ניטור מערכת, פרופילים לביצועים שונים של המחשב הנייד, שליטה על המאווררים והתאמה אישית של תאורת המקלדת.

RAZER

מישהו אמר Chroma? העיצוב של Razer הוא מהטובים בשוק, והוא ידוע בתאורת לדים ה-RGB הייחודית שלהם. Razer Synapse מאפשר לך להקליט פקודות מאקרו ולהגדיר תאורה גם במחשבים ניידים וגם באביזרים שלהם.

מה אנחנו חושבים על חיי סוללה?

התשובה הקצרה היא לא לסמוך על מחשב נייד עם מפרט עבור גיימינג לניידות גבוהה, כמו כן גם לא לחיי סוללה גבוהים במיוחד, עם זאת הדגמים האחרונים נהיו משמעותית טובים יותר בפרמטרים כאלה, ישנם מחשבים ניידים לגמייניג שהם יחסית קומפקטיים עם חיי סוללה לא רעים, ככל שיעבור הזמן נראה כנראה מחשבים חזקים, דקים וסוללה חזקה יותר ויותר.

אם אתם משתמש במחשב הנייד שלכם כדי לשחק משחקים, עליכם להשאיר את המחשב הנייד מחובר לחשמל כדי להפיק את מלוא הביצועים מהכרטיס הגרפי-GPU שלכם. ואם לא, יהיה לכם מזל אם המחשב הנייד שלכם יחזיק מעמד שעה בעומס של משחקים וגרוע מכך יעמיס מאוד על הסוללה ויגרום לבלאי מוגבר וירידה בביצועים של חיי הסוללה. בבדיקה שערכנו, רוב מחשבי הגיימינג מחזיקים מעמד רק כמה שעות של חיי סוללה בביצוע משימות פשוטות יחסית, שלא מצריכות מאמץ רב של החומרה, אין ספק שמחשבים אולטרא ניידים מנצחים בפער בחיי הסוללה שלהם. אם אתם צריכים משהו שיימשך 8 שעות בזמן שאתם עובדים, זה לא יהיה מחשב נייד גיימינג.

חלקם מחזיקים מעמד זמן רב, אבל זה קורה לרוב על חשבון התצוגה, ואתם לא רוצים לשחק את כל המשחקים שלכם על מסך חשוך, עמום או לא מדויק.

למרבה המזל, מספר הולך וגדל של מחשבים ניידים לגיימינג עובדים גם עם מטענים חיצוניים מסוג USB Type C. אולי זה יספק מספיק כוח לגיימינג, אבל יכול להעלות את פרודוקטיביות של חיי הסוללה.

שורה תחתונה

בקניית מחשב נייד גיימינג, כדאי לרכוש ממותג מוכר עם מוניטין שיחזיק מעמד לשנים קדימה. אם אתם יכולים להרשות לעצמכם, תשקיעו ברכישה של מחשב נייד עם כרטיס גרפי GPU ברמה בינונית עד גבוה (3060 GTX ומעלה), אם כי ברור שכרטיס טוב יותר יציע ביצועים טובים יותר ויספק למחשב הנייד שלכם חסינות טכנולוגית לאורך זמן. הבחירה הזו חשובה יותר מזיכרון RAM והמעבד, אם כי כדאי לשים לב גם לאלה.

אחסון הוא הסביר ביותר שניתן לשדרג, כמובן שעדיף כמה יותר נפח, מכיוון שמשחקים תופסים הרבה מקום. אם אתם מעדיפים רזולוציות גבוהות או צגים מהירים יותר כדאי לבדוק איזו תוכנה תעזור לכם, אבל חשוב להבין שלא תקבלו חיי סוללה ארוכים.

האופן שבו כל אלה עובדים יחד קובע עד כמה מחשב נייד גיימינג טוב. תתחדשו 🙂

מחשבים ניידים לגיימינג שהופיעו במאמר

#
דגם
קישור לרכישה
כל הזכויות שמורות Gadgetz.co.il
1
Alienware (Dell) – Alienware​
לרכישה באמזון
2
Asus – Republic of Gamers
לרכישה ב-KSP
לרכישה באמזון
3
Acer – Predator 21X
לרכישה ב-אמזון
4
HP – Omen​
לרכישה ב-KSP
5
Gigabyte & Aorus – Gigabyte​
לרכישה ב-אמזון
6
Lenovo Legion
לרכישה ב-KSP
7
MSI Stealth
לרכישה ב-KSP
8
Razr Chroma
לרכישה ב-אמזון

שתפו את המאמר

שםמחירתיאורתמונהקישור

אולי יעניין אותך גם

Booking.com